“Construïm futurs”, primer simposi pedagògic d’escolàpies

Amb el lema de “Construïm futurs” les tres fundacions escolàpies d’Espanya han organitzat el primer Simposi, que tindrà lloc els pròxims 8 i 9 de març.

L’objectiu, destaquen des de l’organització, és aprofundir en la labor docent, compartir experiències significatives i crear sinergies entre els col·legis. “En definitiva, volem conèixer-nos, compartir, crear xarxa entre els qui, amb un mateix carisma inspirat per Mare Paula, treballem per l’educació dels petits”, explica l’escolàpia *Desi Moreno, del comitè organitzador.

El col·legi de Palma, que està celebrant el seu centenari actualment, acollirà aquesta primera trobada, en el qual participaran més de seixanta educadors dels centres educatius de les tres fundacions.

El simposi Escolàpies abordarà en la seva primera edició l’Aprenentatge Basat en Projectes (*ABP), una metodologia educativa que involucra als alumnes en la recerca i resolució de problemes del món real, fomentant l’aprenentatge actiu, la col·laboració i l’aplicació pràctica de coneixements.

La trobada comptarà amb la participació de Fernando Trujillo, doctor en Filologia Anglesa i professor titular d’universitat en el departament de Didàctica de la Llengua i la Literatura, i amb una vasta experiència educativa i investigadora. A més, diferents col·legis escolàpies tindran l’oportunitat de compartir les seves pròpies experiències educatives.